Késik a Nissan Ariya gyártása és bevezetése

0

2020 júniusában mutatta be a Nissan a legújabb tisztán elektromos autóját ami nemes egyszerűséggel csak az Ariya nevet kapta. Az elektromos Ariya-val a Nissan egy új arculatot mutat be, egy merészen felépített kasztnival, teljesen zárt hűtőráccsal, jövőbemutató LED-fényszórókkal és egy egyedi hátsó résszel.

A Nissan a 2021-es első negyedéves eredményeinek ismertetése során hangsúlyozta az elektromobilitásban eddig elért eredményeit. Továbbá azt is elmondta, hogy hatalmas az érdeklődés a közelgő Nissan Ariya iránt. A japán autógyártó szerint eddig világszerte több mint 200 ezer potenciális vásárló jelentkezett, akik már megvennék a Nissan Ariya-t“A vadonatúj Nissan Ariya elektromos crossover, egy új korszakot nyit meg az elektromosság világában. Ezen felül zökkenőmentes felhasználói élménnyel párosul. Körülbelül 200 ezer előrendelővel tovább növekedhet a márkánkat szimbolizáló modell.”

A tavalyi bemutató alkalmával a Nissan megerősítette, hogy már idén, 2021 nyarán piacra kerülhet az elektromos Ariya. Sajnos azonban a folyamatos chiphiány miatt több hónapot halasztani kell az elektromos Ariya piaci bevezetését a Nissannak. Először a japán belpiacot akarják kiszolgálni, éppen ezért a 2021-es Európába történő export meglehetősen valószínűtlennek tűnik.

„Egy évvel ezelőtti bejelentésünket, sajnos a Covid-19 és a nem várt chiphiány miatt sajnos át kell ütemeznünk” – nyilatkozta a Nissan alelnöke, Asako Hoshino. A Nissan reméli, hogy még idén decemberben el tudják indítani az Ayira gyártását Japánban, majd az európai és az amerikai bevezetést minimum két hónap csúszással kezdhetik meg. Ez azt jelenti, hogy az öreg kontinensen 2022 márciusa előtt nem találkozhatunk az Ariya-val.

Japánban első körben korlátozottan indulhat el az elektromos Nissan gyártása. Elsőként a kis akkumulátoros és csak az egy motoros verzió gördülhet le a futószalagról melynek hatótávja akár 360 kilométer lehet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!