Íme a világ legcukibb elektromos autó gyorsulási versenye

0

Microlino egy városi elektromos kisautó, melynek az elmúlt 1-2 évben igen kalandos útja volt. A problémát főként a Micro Mobility Systems és az Artega cégek közötti vita okozta. Év végére azonban úgy tűnt a vita megoldódott, és mindkét fél elégedett az eredménnyel.

A 2019-ben bemutatott Microlino modellt a cég teljesen újratervezte, hogy növeljék a biztonságot. Továbbá az átalakítás részeként teljesen új vázat kapott a kisautó. Stílus tekintetében a 2.0 verzió még áramvonalasabb lett, mint elődje. Emellett egy vékonyabb A-oszloppal, és szélesebb hátsó résszel gondolták újra a tervezők a tisztán elektromos városi Microlino kisautót. Továbbá egy “erősebb és hatékonyabb” elektromos motort is kapott a Microlino. Egyelőre ezek pontos tulajdonságait nem ismertette a gyártó, de az előző modellben egy 15 lóerős és 10 Nm-es motor dolgozott. A 8 kWh-s akkumulátorral pedig akár 125 kilométert is meg lehetett tenni egyetlen feltöltéssel. Az opcionálisan vásárolható 14,4 kWh-s aksival szerelt változattal a megtehető távolság akár 200 kilométerre is növelhető lett.

A napokban pedig egy meglehetősen érdekes videó látott napvilágot, melyen a két Microlino modell versenyez. Nem nehéz kitalálni, hogy melyik nyer. Viszont jó látni, hogy ekkorát fejlődött a technika. Talán jót is tett a cégnek, hogy nem adhatták ki a Microlino 1.0 modellt.

Merlin Ouboter, a Micro Mobility Systems alapítója így nyilatkozott: „Ez a videó nagyjából két hete készült egy svájci repülőtéren, ahol jelenleg a Microlino 2.0 tesztelése folyik. A versenyen kívül egy kis, kanyargós pályát is építettünk amit a Microlino 2.0 35 másodperc alatt teljesített. Ez pedig 6-8 másodperccel volt gyorsabb, mint a Microlino 1.0 ideje. A videóban látható fejlődést a nagyobb teljesítményű hatékonyabb motornak és a teljesen új szoftvernek köszönhetjük.”

A Microlino 2.0 szállítása 2021. szeptember 21-én kezdődik, amennyiben a COVID 19 járvány meg nem akadályozza valahol.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!