2023-ban érkezik az új generációs, elektromos Ford E-Transit

0

A Ford tegnap megerősítette, hogy az új generációs Ford Transit Custom kínálatában a plug-in hibrid, a mild hibrid és a hagyományos hajtású modellváltozatok mellett tisztán elektromos hajtású kivitel is szerepel majd.

Az új Custom-család – amelyben a Transit Custom áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító is megtalálható – 2023 első felében jelenik meg a piacon, és az európai vásárlók mindkét modellt megrendelhetik tisztán elektromos hajtáslánccal. Az új generációs Transit Custom mindegyik változatát a Ford vegyesvállalata, a Ford Otosan készíti majd Kocaeliben, a Ford Transit gyártóbázisán.

“Az új generációs Transit Custom modellcsalád – benne a tisztán elektromos hajtású változattal – tovább erősíti a Ford első helyét az európai haszongépjármű-piacon,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. “A Transit Custom igazi ékkő a kínálatunkban, és rendkívül fontos szerepet játszik abban, hogy haszongépjármű-üzletágunk egyre sikeresebbé váljon, miközben fenntartható és jövedelmező üzletmenetet alakítunk ki Európában, megalapozva az elektromos hajtásláncok jövőjét.”

A Ford még februárban jelentette be, hogy 2024-re mindegyik haszongépjárművéből kapható lesz legalább egy nulla károsanyag-kibocsátású, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtású változat, és hogy a cég várakozásai szerint 2030-ra már haszongépjárműveinek kétharmadát tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtáslánccal rendelik meg a vásárlók.

“Ma újabb stratégiai beruházásba kezdünk, ami segít az autóipar jövőjének átformálásában. A Kocaeli üzemet átalakítjuk Törökország első és egyetlen integrált gyártóüzemévé, ahol elektromos járművek és akkumulátorok is készülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan környezetet alakíthatunk ki, ahol egy fontos modell készül majd a világ számára,” mondta el AliKoç, a Ford Otosan elnöke és a Koç Holding igazgatótanácsának alelnöke.

A Ford Otosan tavaly decemberben jelentette be, hogy több mint 2 milliárd eurós beruházásra készül a Kocaeli üzem jármű- és akkumulátorcsomag-gyártási kapacitásának növelésére. Ez a bővítés várhatóan 3000 új munkahelyet teremt majd.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!