Ha ez lenne a 25 000 dolláros Tesla, megvennéd?

0

Amikor anno Elon Musk bejelentette a Model 3-at, megmondta, hogy ezt szánják az elérhető Teslának és addig fogják az autót finomítani, amíg az Amerikában elérhető árunak nevezhető árkategóriába nem tudnak belépni vele. Ez ott a 30 000 dolláros árszintet jelenti.

A Model 3 azóta bizonyította kiválóságát és számos országban a legjobban fogyó e-autók között szerepel, olykor a dobogó legfelső fokát is kisajátítva. A Tesla vezetője, Elon Musk már többször bebizonyította, hogy amennyiben egy témába belevág, akkor azt biztosan végig is viszi, elég csak a Falcon rakéták, vagy éppen a Tesla Semi kamion irányába tekintenünk, utóbbiról még Bill Gates is azt állítja, hogy nem fog működni.

Musk elszántságát tekintve sokan örülhettek, amikor egy még kedvezőbb árú Tesla került a világsajtó látókörébe, ráadásul itt már a 25 000 dolláros kezdőár került megállapításra, ami egy Tesla esetében kiváló árnak számítana. Erről maga Musk beszélt a tavaly szeptemberi Tesla Battery Day utolsó napján:

„A Tesla egy meggyőző, 25 000 dolláros elektromos járművön dolgozik, amely szintén képes a teljes önvezetésre”

Akkor Musk azt mondta, hogy a Tesla 3 éven belül (tehát 2023-ra) előáll ezzel az autóval. További infókat sajnos nem árultak el Muskék, de egy régebbi Tweetjéből kiderül, hogy nagyjából 321 kilométeres hatótávra lesz képes a városi Tesla egyetlen töltéssel.

A tervezés és a gyártás helyszíne vélhetően a sanghaji üzemben lesz, hiszen már tavaly augusztusban kikerült az internetre számos betöltendő pozíció, melyeket az ázsiai üzemben kellene betölteni. Ezt csak tovább erősíti a kínai Weibo oldalán idén januárban megjelent cikk, aminek fordítása így néz ki:

„A Tesla Gigafactory interneten bemutatott építési projektdokumentumai szerint a Tesla egy új, belpiacra szánt modellel készül, aminek gyártása a Sanghaji Gigafactory terültén lesz. A típus pozicionálása és az ár alacsonyabb lesz, mint a Model 3 esetében. Az újdonság ára 160 200 000 RMB között várható, míg a gyártás már 2022-ben megkezdődhet.”

Sajnos az autó kinézetéről nem sokat tudni, csupán egy vázlatot mutatott azóta a Tesla, amiből egy brazil művész készített egy elképzelt autót:

Nevezzük Model 2-nek az autót és feltételezzünk egy 25 000 dolláros árat mellé, kelendő lenne egy hatchback Tesla?

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!