Elektromos városi Smart terepjáró érkezik

0

A kicsi, városi autó fogalma sokszor esik egybe azzal a kínálattal, amit a SMART tud felmutatni. A már jó pár éve a Daimler, pontosabban a Mercedes-Benz szárnyai alá került márka egy ideje nem igazán rukkolt elő új modellel, a most kapható ForTwo és ForFour évek óta képezik a kínálat részét és a tisztán elektromos kivitelek is a belsőégésű variánsokból lettek átalakítva.

Ám úgy tűnik, hogy megtörik az egyhangúság és a SMART egy teljesen új modellel rukkol elő, talán nem meglepő módon egy SUV kivitellel, bár a márkához híven ez is a tőle megszokott méretekkel fog rendelkezni. Erről Daniel Lescow beszélt egy LinkedIn bejegyzésben, amiben elmondta azt is, hogy ez a modell várhatóan csak jövőre, tehát 2022-ben jelenhet meg a piacokon. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy az első prototípusok már készen vannak, így a méretekről is talán többet tudhatunk majd az első kémfotók alapján.

Elképzelt fotó a SMART leendő újdonságáról.

Lescow szerint a SMART ezen jármű esetében is elsősorban a városi közlekedést helyezi előtérbe, de azt azért tudni kell, hogy a mostani SMART ForFour is kényelmesen ki tud mozdulni a városból, erről írott tesztünkből is meggyőződhet a kedves olvasó! Az biztos, hogy a 22 kW-os AC fedélzeti töltő és a viszonylag kis kapacitású akkupakk egy igen jó párost alkot és egy esetleges SUV kivitel is élhető elektromos autó lenne, a lakott terület határának végét jelölő táblán túl is!

Az új, SUV-jellegű SMART esetében egy külön örömhír az, hogy itt az alapoktól új autóra számíthatunk, hiszen ez már a Geely által bemutatott SEA (Sustainable Experience Architecture) padlólemezre épülne. Ez nem meglepő, hiszen a kínai Geely-nek komoly részesedése van a SMART márkában is.

Az új SMART SUV Kínában készül, de onnan bármelyik kontinensre eljuthat, ahol a SMART jelen van, vagy a jövőben meg kívánna jelenni. Lescow szerint a következő hónapokban további információk is várhatók a típusról. Sajnos technikai adatokról, vagy éppen a méretekről nem szól a LinkedIn poszt, de abban biztosak lehetünk, hogy az érkező SMART SUV minden elemében hozza a márkához tartozó életérzést.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!