Biztosan jön a tisztán elektromos Dodge RAM

0

Nagy játékos az FCA, ha a tisztán elektromos meghajtásról van szó. Ha belegondolunk, napjainkban melyik autómárka milyen elektromos modellel jött ki mostanában, nem a Fiat-Chrysler Csoport fog eszünkbe jutni. Bár tény, hogy az új Fiat 500e ütős lesz, de ezen kívül nagyon nem erőlteti meg magát a vállalat. Ehhez csak külön adalék, hogy az FCA inkább fizet a szén-dioxid kvótákért a Teslának, mint hogy saját maga tenne az ügy érdekében és rukkolnának elő elektromos modellekkel.

Na de jobb későn, mint soha alapon, most az 500e után egy másik tisztán elektromos FCA modell érkezik a piacra, méghozzá egy újabb benzinfaló ikon átalakulásával, ami a Dodge RAM.

Nem ez lesz az első ilyen evolúciós lépés, hiszen a Mustang, a Hummer és az F-150 is legendás benzines modellek voltak, egészen mostanáig. Ennek fényében nem meglepő, hogy egy újabb benzintemető kerül megreformálásra a RAM képében. Az FCA-nak amúgy sincsen nagyon mire tovább várnia, hiszen mint korábban kifejtettem, Észak-Amerikában a Pickup lesz az új SUV!

A RAM villamosításáról ezúttal nem csak pletykák vannak, hanem maga az FCA-vezér Mike Manley erősítette meg az információt. Ezzel pedig a cégcsoport olyan játékosok mellé sorakozik fel, mint a Ford, General Motors, Tesla és a Rivian.

Manley sajnos nem mondott még semmi konkrétat az elektromos RAM technikájáról, pedig nagyon kíváncsiak lennénk, mivel készül az FCA.

„Azt biztosan mondhatom, hogy lesz egy villamosított RAM pickup a kínálatban, éppen ezért arra kérem önöket, tartsanak még ki egy kicsit és időben eláruljuk a továbbiakat.”

Az elektromos RAM bejelentése várható volt, főleg annak fényében, hogy Manley pár hónapja elmondta: látja a pickup szegmensben történő változásokat és ha szükséges, időben reagálni fognak azokra, megtartandó a pozíciójukat. Mozgolódás pedig van szépen, hiszen az egész szegmens felrázódása a Rivian megérkezésével és annak váratlan sikerével kezdődött. Aztán jött az elektromos Ford F-150, majd a 100 000 dolláros elektromos Hummer megérkezése is. Ezen tények fényében a RAM, mint ikon sem ülhet a babérjain, nem is fog. Kíváncsian várjuk a részleteket!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!