Tovább fejleszti a Bosch a töltési szolgáltatását

0

Tovább fejleszti a Bosch a töltési szolgáltatását. 2020 végére 200,000 töltőpont lesz elérhető a cég „Charge My EV” telefonos applikációján keresztül. Az appon belül már így is több mint 150,000 töltőponthoz férhetünk hozzá, ez fog tovább bővülni.

A legtöbb töltő ezek közül természetesen nem a Bosch tulajdonában áll csupán hozzáférést biztosít azok használatához az alkalmazáson keresztül. 

A felhasználóknak nincs más dolga, mint letölteni az alkalmazást, ami pedig ezután mindenről gondoskodik. Jelzi a szabad töltőt, ezen keresztül indíthatjuk el a töltést és a számlázás is az appon keresztül történik. Rövid regisztrációt követően pedig már használható is.

Remek hír ez az elektromos autók sofőrjeinek, így egy alkalmazáson belül férhetnek hozzá számos töltési szolgáltatáshoz. 

Dióhéjban az elektromos autók sofőrjei nem akarnak túl sokat. Azt szeretnék, hogy minél gyorsabban találjanak egy szabad töltőt és ott minden engedély, jelszó és egyéb nehézség nélkül minél gyorsabban elindíthassák a töltést és egyszerűen ki is tudják azt fizetni és miközben az autó tölt ők hasznosan tölthessék el az időt.” – vélekedik a cég.

A Bosch alkalmazásának 2020 márciusában, Németországban 27,730 töltési ponthoz volt hozzáférése. Ezeket a töltőket 200 különböző cég/szervezet üzemelteti. Érdemes belegondolni, hogy egy ilyen alkalmazás hiányában akár egy országon belül is mennyi problémát okoz a különböző töltők eltérő szabályzata, használata, árazása, csatlakozótípusai, energiateljesítménye stb.

Azonban így egy egyszerű alkalmazásnak köszönhetően ehhez a több mint 27,500 ponthoz már könnyedén hozzáférhetünk és ezáltal sokkal magabiztosabban is vághatunk bele egy utazásba, nem kell attól tartanunk, hogy valahol problémánk akadna a töltéssel.

Azonban nem a Bosch az egyetlen cég, ami hasonló szolgáltatást nyújt. Ezen alkalmazások célja egyszerű, minél inkább kiterjeszteni a lefedettséget és minél egységesebb feltételeket biztosítani. Előbb-utóbb minden töltőpontot csatlakoztatni kell majd egy ilyen rendszerhez, a hosszútávú cél pedig az egységes díjszabás lenne. 

Ezek az alkalmazások jelentősen megkönnyítik az elektromos autósok mindennapjait főleg, hogy ha hosszabb távra utazik valaki villanyautóval. Nem mellékesen pedig egyfajta rendszert is létrehoznak a töltési szolgáltatások kaotikus világába, így azok sokkal átláthatóbbá válnak.