Mától a drivE.ON applikációval indulnak az E.ON töltői

1

2018 decemberében érkezett a hír, hogy az E.ON és az Aldi kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében 123 ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, ez összesen több mint 360 új töltési pontot jelent. Ezen kívül az E.ON egyre több városban telepítette le saját töltőpontjait, melyek AC és DC töltőket is tartalmaz!

A töltés ezeken az oszlopokon eddig automatikusan a kábel bedugásakor indult vagy az érintőképernyőről indíthattuk el a töltést. Mától azonban ez változott, ugyanis a töltést a drivE.ON applikáció segítségével indíthatjuk el ami a Google Play és App Store áruházakban található meg.

A regisztráció csak pár percet vesz igénybe!

Az applikáció legnagyobb extra különlegessége, hogy fél órával a töltés megkezdése előtt lehetőségünk van a töltőt lefoglalni. Igazán jó hír, hogy az E.ON meglépte ezt a Magyarországon újnak mondható lépést, ugyanis sok utazás alkalmával biztonságban érezhetjük magunkat, így, hogy lehetőségünk van egy töltőt befoglalni mielőtt odaérünk és arra szükségünk lenne!

A foglalást természetesen törölhetjük is! Azonban három fel nem használt foglalás esetén, a foglalási jogot egy hónapig elveszíthetjük!

A kiszemelt töltőpont felszabadulásáról is kérhetünk értesítést, ami szintén egy egyedi megoldás. Így legalább nem kell nézegetnünk folyamatosan az applikációt, hogy mikor szabadult fel a töltőpont. Továbbá azt is láthatjuk, hogy körülbelül mikorra fejezik be a töltést.

Eddig egy kiváló applikációval rukkolt elő az E.ON, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan további újdonságokat láthatunk.

Díjazandó, hogy hiába az új applikáció, egyelőre még ingyenes maradt a töltés.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!