Ha a tisztán elektromos járműveket vesszük alapul, a Ford nem is áll olyan rosszul. Korábban ott volt a Ford Focus Electric, de az igazi nagy dobások egyike a Ford Mustang Mach-E és a hamarosan érkező Ford F-150 tisztán elektromos kiadása lesz, de pletykálnak a Transit elektromos változatáról is.

Sok esetben vásárlást segítő tény lehet, hogy az adott márka fel tud-e mutatni például saját töltőhálózatot is az autó mellé. Mint olyan sok autógyártó, a Ford is összeállt másokkal ezügyben, ami az Egyesült Államok területén az Electrify America hálózatát, míg Európában az Ionityt jelenti.

Mindkettőben van részesedése a Fordnak, így érthető, hogy eddig leginkább e hálózatok töltőire mutogatott a Ford, amikor felmerült a kérdés, hogy mivel tölthetőek majd e-autói. Ám egy saját márkás töltőhálózat még nagyobb jóság, a Tesla Supercharger hálózatát senkinek nem kell bemutatni.

A Ford pedig szemet vethetett a Tesla eredményeire, ugyanis egy kiszivárgott dokumentum szerint a Ford már el is indított egy levédetési eljárást a „FastorCharge” névre, ami az angol faster (gyorsabb) szóra reflektál és óhatatlanul becseng a Tesla Supercharger elnevezése is… A dokumentum állítólag 2018. óta már aktív, de csak most derült ki nyilvánosan is, hogy ilyen törekvései vannak a Fordnak.

Az alábbi képen pedig a Ford által megtervezett töltőoszlop, amihez inkább nem fűznénk sok kommentet, maximum annyit, hogy lehettek volna kreatívabbak is a Ford tervezőrészlegén:

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!