Elon Musk is a koronavírus ellen küzd

0

Elon Musk a SpaceX és a Tesla elnöke folytatja a koronavírus elleni harcot, nemrégiben már szállított maszkokat az Egyesült Államok azon korházaiba, ahol ezekből hiány lépett fel. Elsőként március 22-én szombaton Dr. Kristina Adams Waldorfnak szállítottak le 50 000 darab N95-ös védőmaszkot Musk és a Tesla jóvoltából. A szállítmány pedig pár órával a megérkezése után már úton is volt az egészségügyi intézmények felé.

A megbetegedések számának rohamos növekedése miatt fellépő védőfelszerelés-hiány miatt az orvosok kénytelenek voltak átállni a személyi védőfelszerelés használatára, ami azt jelenti, hogy egész nap ugyanazt a felszerelést viselik ahelyett, hogy azt gyakran cserélgetnék. Ez az eljárás a vírus terjedése szempontjából nem túl előnyös. Ezt a helyzetet próbálja enyhíteni a Tesla és Elon Musk.

Musk 250000 N95 minősítésű maszk leszállítását vállalta magára annak érdekében, hogy segítsen az egészségügyi dolgozók helyzetén. A védőfelszerelés legkritikusabb pontja a maszk, a sima orvosi maszkok nem szűrik meg az összes olyan levegőben található részecskét, melyek szennyezhetik az arcot, amely a test legérzékenyebb pontja a vírus terjedése szempontjából. Ezért használják az orvoslásban, és egyébként az építőiparban is az N95-ös maszkot, mert ez hatékonyan blokkolja az összes levegőben lévő részecskét és folyadékot.

A maszkokon kívül Musk lélegeztetőgépeken is dolgozik, a héten várhatóan már 1200 darabot le is szállítanak. Megjegyezte, hogy az egész vállalásának a legnehezebb része a lélegeztetőgépek gyártása és üzembe helyezése.

Az életmentő gépek gyártásának megkönnyítésére a hatóságok úgy döntöttek, enyhítenek azon a szabályzáson, hogy mit is várnak el egy ilyen géptől, azonban előírták az új gyártók számára, hogy várják meg a hatóság jóváhagyását a gépek gyártásához. A Tesla mellett a General Motors és a Ford is megkapta az engedélyt.

Ez azonban nem minden, Elon Musk elmondta, hogy további orvosi védőfelszereléseken is dolgoznak, a közeljövőben tehát ezek érkezésére is számíthatunk.

Az amerikai orvosoknak pedig minden segítségre szükségük is van. A WHO szóvivője kedden (március 24-én) kijelentette, hogy a fertőzések rohamos terjedése miatt nem kizárt, hogy az USA a világjárvány új gócpontjává válik. Az új fertőzések 40 százaléka ugyanis itt történt az elmúlt 24 órában, ami a járvány terjedésének jelentős gyorsulását mutatja, emelte ki a szóvivő. Mostanáig az Egyesült Államokban több, mint 43 600 koronavírusos esetet diagnosztizáltak, ebből New York államban 21 ezret, New York városban 13 ezret.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.