Szokásához híven a Consumer Reports idén is kiadta az év legjobb választásának kikiáltott autóiról szóló listáját. A listára egyetlen amerikai autó fért fel, ez a Tesla Model 3 volt. A kiadvány olyan szempontokat vesz figyelembe, mint a közúti tesztek, a megbízhatóság, a tulajdonosok elégedettsége és a biztonsági minősítések.

A kiadott lista a következő kategóriák legjobbra értékelt autóit mutatja: kisméretű autó, kisméretű SUV, közepes méretű szedán, nagyméretű szedán, közepes méretű SUV, közepes méretű SUV 3 üléssorral, kompakt pick-up, sportautó, hibrid autó, elektromos autó.

A Model három nyerte el a felhasználók számára legjobbnak minősített elektromos autó besorolást. Ez nem csak azt jelenteni, hogy a Tesla autója az elektromos autózás egyik legfontosabb képviselője, egyedüli amerikaiként a listán az Egyesült Államok legfontosabb autói közé is sorolhatjuk.

Hirdetés

A CR megjegyzése szerint a Model 3:

„Rendkívüli gyorsulással büszkélkedhet, amelyet szinte teljes csendben végez, és ez az erő gyakorlatilag bármilyen sebességnél elérhető. Az autó kezelhetősége és a gyors, pontos kormányzása sportautó hatását keltik.”

Ezek mellett nagy szerepet játszik a lista kialakításánál a biztonság. A Model 3 a világ egyik legbiztonságosabb autója több különböző intézet szerint: IIHS, NHTSA, stb.

A jelentés nem csak a Teslának érdekes, a többi nagy amerikai autógyártó (Ford, GM, Fiat Chrysler) számára is jelentőséggel bírhat, hogy az európai és ázsiai gyártók minden más kategóriában jobb eredményt értek el. Ez a következő képet festi: a belsőégésű motorral rendelkező járművek terén az amerikai autók egyre inkább kiesnek a vezető szerepből, egyetlen olyan terület van, ahol nagymértékű előnnyel rendelkeznek, ez pedig az elektromos autózás. A Tesla előnye már-már behozhatatlannak tűnik, így a jövőben a cég az amerikai autózás egyik, ha nem a legmeghatározóbb szereplője lehet.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.