Anglia már 2035-től betiltaná a belsőégésű járművek árusítását!

1

Komoly változásokat hozhat az a jogszabály-módosítás, aminek értelmében öt évvel korábban, már 2035-ben életbe lépne az a tiltás, ami kimondja, hogy Anglia területén tilos lesz belsőégésű motorral szerelt járműveket forgalomba állítani. Az eredeti időpont 2040 volt, de szakértők szerint, ha tartani akarják a 2050-re kitűzött nagy célt, hogy az ország gyakorlatilag szén-dioxid kibocsájtástól mentes legyen, muszáj lesz előbb életbe léptetni a címben is említett szabályozást.

A dátum korábbra hozása mellett a szigorítás nagy vesztesei a hibridek lesznek, -legyen az bármilyen fokú hibrid is – ugyanis ezen hajtáslánccal szerelt járművek is a tiltás hatálya alá esnek 2035-től, tehát értékesítésük és forgalomba állításuk nem lesz engedélyezett a szigetországban. Ezt brit sajtóértesülések (BBC, Autocar) erősítik meg, amik csak „zéró kibocsátású járművek” forgalomba állításának lehetőségét írják meg 2035-től.

Az ilyen hírek után egyre inkább látható, hogy a plug-in hibrid vonal valóban csak egy átmenet a belsőégésű motorok és a tisztán elektromos járművek világa között. Úgy tűnik, az évszázad közepére a plug-in hibridek sem lesznek már sok helyen megtűrt járművek.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!