Bemutatkozott A Seat Leon eHybrid

0

A spanyol márka bemutatta a Leon negyedik generációját és a várakozásoknak megfelelően pedig végre a Leon életében is megjelent az elektromos meghajtás. Bár nem tisztán elektromos formában, azt talán megtartják a következő generációnak, de azért a mostani kiépítés is igazán kellemes első próbálkozásra!

A Volkswagen a hírek szerint közel 1,1 milliárd euró értékben költött ezen generáció fejlesztésére, aminek előző, 3. generációja 2019-ben a Seat legjobban keresett modellje volt (1999 óta pedig összesen 2,2 millió Leont adtak el világszerte), így a negyedik generáció is nagy sikerek várományosa lehet, főleg ezzel az új, plug-in hibrid kiépítéssel.

Hogy valaki a tisztán elektromos, vagy a plug-in hibrid hajtáslánc mellett dönt, az mindig egyéni preferencia, de az új Leonban található 13 kWh-s akkupakk már kellemes elektromos hatótávot tud biztosítani. 2 kiépítésben lesz megvásárolható (5 ajtós ferdehátú és kombi), hat felszereltségi szint mellett (SE, SE Dynamic, FR, FR Sport, Xcellence vagy Xcellence Lux).

A 2020 januári gyártás indulása, vélhetően a belsőégésű motorral szerelt változatokra vonatkozhat, a plug-in hibrid elérhetősége még kérdés. Addig is nézzük meg a főbb jellemzőit ezen hajtásláncnak, ami megtalálható az új Passat GTE és a Škoda Superb iV-ben is :

  • Nagyjából 60 km tisztán elektromos hatótáv
  • 13,0 kWh akkupakk
  • 150 kW (204 LE) rendszerteljesítmény, egy 1,4 literes TSI benzinmotorral egybekötve, 6 sebességes SDG váltóval.
  • 3,6 kW-os AC fedélzeti töltő

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!