Hyundai Emission Impossible: irány a Mount Everest

0

Érdekes reklámkampányt eszelt ki a Hyundai Motor India, hogy népszerűsítse az ott közel 35ezer dollárba kerülő Kona Electricet. Az ötlet kiváló, hiszen ezzel a Kona lenne az első elektromos autó, ami ilyen magasságokba eljut. Az út egészen pontosan 435 mérföld (~700 km) lesz és 17ezer láb (~5186 méter) magasságban ér véget. A Kona paraméterei nem ismertek, ahogyan az sem, hogy a töltést hogyan oldja majd meg a Hyundai.

Más kérdés persze, hogy milyen hatása lesz ennek az útnak a világ 4. legnagyobb autópiacára, ami bár jól hangzik, de az tudni kell, hogy egy átlagos indiai 2000 dollárt keres évente! A legjobban fogyó belsőégésű autó értéke ott 4000 dollár, így igencsak kétséges, hogy mennyi Kona fogy majd el pluszban a reklám hatására, ha ott ezért 35ezer dollárt kérnek el. De töltőkkel sincs nyakon borítva az ország, méretéhez képest kevés (650 db) utcai töltőállomás található Indiában.

A 11 indiai városban lévő 15 Hyundai kereskedés mindegyike fel lett már szerelve Type2-es töltőkkel, de vélhetően még ezek sem villámtöltők. Konából a nyári indiai premier óta csupán 130 darab került tulajdonoshoz, tehát eddig nem igazán átütő a siker és az érdeklődés, remélhetőleg azért a reklámkampány nem marad eredménytelen!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!