A Jeep akar a legzöldebb SUV márka lenni!

0

Ha egy lapon említjük az SUV-t és a környezettudatos autózást, még az elektromos meghajtással párosítva sem biztos, hogy rögtön a „zöld autózás” jut az eszünkbe. Ám nem így van ezzel a Fiat-Chrysler csoport tulajdonában lévő Jeep márka.

Egy új-zélandi Jeep rendezvényen nyilatkozott a márka jövőjét illetően Christian Meunièr, a Jeep márka elnöke. Elmondása szerint a Jeep lenne „a legzöldebb SUV márka a világon”. De az elnök még ennél is tovább ment, szerinte a 2022 végig a teljes Jeep-portfólión végighaladó villamosítás után ezek lesznek azok a Jeep kivitelek, amiket a legjobban fogunk szeretni, a leggyorsabbak és a legjobban kihasználhatóak lesznek!

„best Jeeps ever”

Na de mit is jelent ez a Jeep esetében? Természetesen tisztán elektromos és plug-in hibrid modelleket is. Az alábbi, még 2018-ban megjelent céges prezentációs dia tanulsága szerint a Jeep 10 plug-in hibrid és további 4 tisztán elektromos modellel készülne 2022 végéig.

Bár a Jeep márka nem túl erős itthon, ha beindul az elektromos meghajtás náluk is, talán jóval több e-Jeep suhanhat a magyar utakon!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!