A Volkswagen november 20-án mutatta be az ID. Space Vizzion elektromos modell tanulmányát a Los Angeles-i Autószalon előestéjén .

Hirdetés

A bemutatón Scott Keogh egyből megerősítette, hogy a modell sorozatgyártásba kerül, mostanra pedig kiderült, hogy a gyártás beindítására már 2022-ben sor kerül. A Space Vizzion alapjait az ID. Vizzion névre keresztelt limuzin adta, ám végül a kombi kialakítás mellett döntöttek. A vélhetően ID. 5 néven debütáló újdonság ugyanis a harmadik hasonló méretű kombi lesz a Volkswagen kínálatában a Passat és az addigra megérkező Arteon Shooting Brake után, így érdekes lesz látni, hogyan birkózik majd meg a helyzettel a német gyártó.

A Los Angelesben bemutatott példány egy 275 lóerős elektromotort kapott ami a hátsó tengelyre került. Azonban a VW közlése szerint későbbiekben megjelenhet egy összkerékhajtású változat is melynek összteljesítménye 335 lóerőben lesz meghatározva. Az összkerék hajtásnak köszönhetően a Space Vizzion 5 másodperc alatti 0-100-as gyorsulásra képes. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy az autó alá egy 82 kWh kapacitású akkumulátor kerül ami WLTP szabvány szerint 560 kilométeres megtehető távot ígér a gyártó egyetlen feltöltéssel. A DC töltési sebesség pedig 150 kW teljesítményre képes.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/