Bemutatták a a Volkswagen ID. Space Vizzion tanulmányt

0

A Los Angeles-i Autószalon előestéjén a Volkswagen bemutatta az ID. Space Vizzion tanulmány változatát, ami a német autógyártó hetedik modellje az ID. családban.

A Volkswagen formatervezőinek sikerült az aerodinamikát tökéletesre hangolni, ugyanis a koncepció légellenállási tényezője mindössze 0,24.

A koncepció megalkotásakor az egyik fő szempont a praktikusság érzetének megteremtése volt, éppen ezért az ID. Space Vizzion hossza közel 5 méter, szélessége 1.88 méter, tengelytávja pedig 2.95 méter hosszú.

A most bemutatott példány egy 275 lóerős elektromotort kapott ami a hátsó tengelyre került. Azonban a VW közlése szerint későbbiekben megjelenhet egy összkerékhajtású változat is melynek összteljesítménye 335 lóerőben lesz meghatározva. Az összkerék hajtásnak köszönhetően a Space Vizzion 5 másodperc alatti 0-100-as gyorsulásra képes. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy az autó alá egy 82 kWh kapacitású akkumulátor kerül ami WLTP szabvány szerint 560 kilométeres megtehető távot ígér a gyártó egyetlen feltöltéssel. A DC töltési sebesség pedig 150 kW teljesítményre képes.

Az utastérben a VW a Tesla megoldását követte és egy hatalmas 15.6 colos kijelzőt helyezett el a műszerfalon. Továbbá a vezető előtt egy másodlagos megjelenítő is helyet kapott, melyen a fontosabb adatok lesznek láthatók.

A Volkswagen elmondása szerint a most bemutatott tanulmány Európában és Amerikában is az utakra kerülhet valamikor 2022-től.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!