Hirdetés

Nos, úgy tűnik hogy a tavaly novemberi Auto Express értesülés az elektromos C4 Cactus érkezeséről helyes volt, ezt pedig most maga a márka igazgatónője, Linda Jackson erősítette meg.

Az új jövevény a Citroën első saját fejlesztésű elektromos autója! Természetesen most is létezik elektromos Citroën, a C-Zéro, ám ez közel sem kizárólag a márka mérnökeinek munkája!

Citroën C-Zéro

A Cactus is vélhetően arra az e-CMP padlólemezre épül majd, mint a konszernen belül az e-208 Peugeot, valamint az Opel Corsa-e. A Catus lesz majd a 4. tisztán elektromos jármű a PSA jelenlegi felhozatalában.

Hirdetés

Technikai adatok tekintetében még nincs biztos, de tekintve a Corsa-208 és a C4 Cactus közötti párhuzamot, vélhetően itt is az 50 kWh-s akkupakk és a 100 kW körüli teljesítményt mutató elektromos motor kapnak főszerepet!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés