2020-ban érkezik a tisztán elektromos Citroën C4

0

A brit Auto Express értesülései szerint, 2020-ban érkezhet a Citroën C4 Cactus tisztán elektromos változata. A kis méretű SUV elektromos hajtásláncra történő váltását a PSA csoport legújabb, CMP moduláris platformja teszi lehetővé. Ezt a platformot már a kezdetektől úgy fejlesztették, hogy a belsőégésű motorok mellett az elektromos motorokat is támogassa. Továbbá a következő-generációs C4 Cactus modell esetében jól látható lesz majd a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatott Cxperience tanulmány stílusjegyei.

Emellett pedig két újabb tanulmány is érkezik a vállalattól, melyek a jövő évi Genfi Autószalonon kerülnek majd bemutatásra. Ezek a modellek szintén tisztán elektromos hajtásláncot kapnak, és ugyan azt a hajtásláncot mutatják be amit majd az egy évvel későbbi C4 Cactusba raknak a sorozatgyártás alkalmával.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!