Hatalmas sebességgel fejlődik az e-szállítmányozás!

0

Feltennék a cikk olvasójának egy kérdést: Gondolnád, hogy az elektromos haszongépjárművekkel működő, városi árumozgatás még a személyautók piacánál is gyorsabban növekszik? Pedig így van, elég csak belegondolni, hogy itthon és külföldön is folyamatosan növekszik a különböző termékek házhoz rendelése! A szegmens bővülése a következő öt évben akár 40% is lehet.

A francia Citroën 3 új elektromos furgont is bemutatott nemrég!

Ezeket most még (javarészt) dízeles furgonokkal oldják meg, ám pont a napokban húzott el mellettem hajnalban Székesfehérváron egy Nissan e-NV200, amin a Lipóti Pékség logója volt!

De itt van például a Black Friday és számos további rendelést ösztönző program is, érdemes belegondolni, mennyi terméket fognak megmozgatni a raktárakból.

Ezen a növekvő piacon van jelen a német StreetScooter, akik nem ma kezdték a szakmát! Az aacheni központú cég a Deutche Post DHL leányvállalata és már közel 12ezer, saját fejlesztésű és gyártású elektromos furgonjuk van az utakon.

A vállalat pedig most belép az USA piacára is, ahol aztán igazán nagy hagyományai vannak az áruk kiszállításának! A Los Angeles Auto Shown beszélgettek a cég technológiai vezetőjével, aki Ulrich Stuhec. Szerinte a szállítmányozás jövője az, hogy az áruk belsőégésű motorral szerelt kamionokkal eljutnak a városokig, ahonnan aztán e-furgonok terítik szét azokat. Ehhez pedig saját járműveket fejlesztenek, saját akkupakkal, amikhez a cellákat a Samsung SDI szállítja.

Ők magukra a fuvarozás Teslájaként tekintenek, ám ők nem csúcsteljesítményű személyautókat, hanem nagy teherbírású furgonokat akarnak gyártani. A most Németországban lévő furgonjaik 20-40 kWh-s akkupakkokkal vannak felszerelve, de az olyan amerikai nagyvárosok, mint Los Angeles meghódítására 120 kWh-val készülnek. Folyamatosan elemzik a már működő furgonok adatait és elemzik, melyik városban hol kell töltőket (AC, DC is) elhelyezni a stabil működés érdekében!

Mondhatjuk tehát, hogy az elektromos szállítmányozás világszerte hatalmas robbanás előtt áll, izgalmas lesz a folyamatot végigkövetni!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!