Hirdetés

Nagyon belendültek a franciák furgon fronton, legalábbis aki követi az elmúlt időszak bejelentéseit, annak biztosan eszébe jutott már ez. Az Opel Vivaro-e és a három Citroën tisztán elektromos furgon után a Peugeot is beszáll a buliba!

Opel Vivaro-e

Ráadásul e márka is rögtön két elektromos furgonnal állt elő sajtóközleményében. Az első versenyző a Peugeot e-Expert lesz, amit a Citroën Jumpy és az Opel Vivaro-e (Vauxhall Vivaro-e) testvérének tekinthetünk.
Az e-Expert két választható akkupakkal érkezik meg. A kisebb, 50 kWh-s segítségével 200 km, míg a nagyobb, 75 kWh-s akkupakkal 300 km WLTP hatótáv tehető majd meg a Peugeot szerint. Ez nem tűnhet soknak, ám gondoljunk bele, hogy a világ számos nagyvárosában (pl.: Londonban) már most is vannak úgynevezett “ultra-alacsony kibocsájtású zónák”, ahová bizonyos kibocsájtási szint felett csak vaskos pénzek megfizetése mellett lehet behajtani.

Az e-Expert 2020 második felében érkezhet a piacokra.

Hirdetés

De jön egy nagyobb jármű is, Peugeot e-Boxer. Ez pedig a Citroën Jumperrel egy méretosztály, ám erről technikai specifikációkat egyelőre nem közölt a gyártó. Árakat pedig egyik típus esetében sem lehet még tudni.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés