Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Las Vegasban zajló SEMA kiállításon feltűnt egy Ford stand, amin igencsak elgondolkodtató felirat volt olvasható, valamint egy sportos körvonalú autó letakarva.

Hirdetés

Nos, azon olvasóink, akik egy tisztán elektromos Ford Mustangra tippeltek, jól tették! Mi sem gondoltuk volna, hiszen a Ford semmi előjelét nem mutatta annak, hogy ilyesmi típussal készülne előrukkolni. De most itt van ez a gyönyörű forma, amiben az új idők meghajtása van. A neve pedig Ford Mustang Lithium.

A Ford ráadásul rögtön a Webastoval dugta össze a fejét, hogy megalkossák ezt a 671 LE-s (900 LE) és 1355 Nm nyomatékú fenevadat! Sajnos az akkupakk méretéről nincsen még információ, a töltési lehetőségek is csak egy Type2 csatlakozó meglétéről tanúskodnak. Az autó a Webasto TurboDX töltési rendszerét használja, ami a vonatkozó weboldal szerint nagyjából 3,3 kW-ot tudhat.

Jelen állás szerint tehát nincsen villámtöltő az autóban, csupán egy 3,3 kW környéki AC fedélzeti töltő. Természetesen ha további információkat tudunk meg a Mustang Lithiumról, beszámolunk róla!

A Ford szerint ezzel az autóval kívánják tesztelni elektromos hajtásláncuk számos elemét, köztük az akkumulátorra és a hőmenedzsmentre vonatkozó komponenseket, melyeket a Webastoval közösen fejlesztenek.

A teljesítményre nem lesz panasz és olyan alkatrészek jelenléte is megvan, mint a nagyteljesítményű felfüggesztések, fékcsomagok és a légellenállást csökkentő karosszériaelemek. A 20 colos kerekeken Michelin Pilot Sport 4S gumik feszülnek!

Az utastér is kellemes, a középkonzolon található 10,4 colos kijelzőn pedig akár négyféle vezetési stílus is választható (Valet, Sport, Track, és “Beast” mód).

Az autó jelenleg csak egy showcar!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/