A Busworld Europa kiállításon egy igazán különleges csemege került bemutatásra, ráadásul olyan nagy névtől, mint a Volvo. A márka ugyanis itt mutatta be a Volvo 7900 EA (Electric Articulated – Elektormos, csuklós) típusjelű buszát, ami 150 utast tud szállítani és ráadásul 80%-al kevesebb energiával lehet mozgatni, mint ha a motortérben egy dízel erőforrás lakna.

Hirdetés

A busz kiépítése rugalmasan változhat, a megrendelő igényeitől függően. Többek között a hossz is 18, vagy 18,7 méter lehet. De a legfontosabb tényező, az akkupakk mérete is személyre szabható, a maximális kapacitás 396 kWh.

A töltés történhet DC (CCS szabványú) villámtöltőről, vagy pantográfos megoldással. A meghajtásról két darab 200 kW-os elektromos motor gondoskodik, mindegyikhez egy 2 sebességes váltó is tartozik, aminek segítségével a busz akár 20%-os lejtőn is el tud indulni, amikor tömve van utasokkal. A legjobb az egészben pedig az, hogy akár bérelni is lehet a buszt, a megtett kilométerek után fizetve, mely tartalmazza a teljes üzemelési költséget is.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/