Június végén érkezett a hír, hogy július 1-jétől hanggenerátorral kell felszerelni az elektromos autókat. A rendelet célja, hogy az elektromos járművek biztonságosabb résztvevői legyenek a közlekedésnek és ezzel az elfogadottságuk is növekedjen. Hogy ez mennyire hallható illetve pozitív dolog abba most ne menjünk bele! Megvan a véleményem a rendelettel kapcsolatban.

Hirdetés

A Tesla is megkezdte az autóinak felszerelését a hanggenerátorral melyről pár videó is készült. Múlt heti cikkünkben meg is lehet hallgatni ezeket a mesterséges hangokat.

Azonban a Tesla és Elon Musk nem adja olyan könnyen magát. A Tesla csapata most azon dolgozik, hogy személyre szabhatóak legyenek ezek a hangok. Akár a duda hangja, vagy éppen a hanggenerátor által gerjesztett mesterséges hang. A hírt Elon Musk erősítette meg nemrég hivatalos Twitter csatornáján:

A választható hangok között lesz kecske mekegés, szélfúvás, fingás, vagy alacsony sebességen haladáskor a Monty Python ügetése is választható lesz.

A tolató hangjelzés is választható lesz. Továbbá a Tesla csapata fontolóra vette azt is, hogy a felhasználók maguk is tölthessenek fel hangokat. Azonban ez nem biztos, hogy a megfelelő ötlet, ismerve az ember kreativitását na meg az országonkénti jogszabályokat.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a Tesla mivel újítja meg ismét az amúgy is unalmasnak mondható szürke autós hétköznapokat.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/