Daimler: nem fejlesztünk többé új generációs belső égésű motort

0

Nagyon úgy tűnik, hogy egy évszázados uralkodása után a belsőégésű erőátviteli rendszer a végéhez közeledik! Korábban már a Peugeot és a Volvo is tényként közölte, hogy nem fejlesztenek többé új generációs belsőégésű motorokat. Most azonban a Mercedes anyavállalata, a Daimler is egy hatalmas lépésre készül.

Markus Schafer, a Daimler fejlesztési vezetője nyilatkozott az Auto Motor und Sport magazinnak, hogy jelenleg nem tervezik az új generációs belsőégésű motor fejlesztését. Inkább az elektromos hajtásra összpontosítanak!

Az EQC motortere

Ez nem azt jelenti, hogy a Daimler most mindenkit elbocsát a részlegről, hanem a meglévő konstrukciókat fogják tovább csiszolgatni. Viszont, komplett új motorcsaládra már nem számíthatunk!

A lépésre valahol már számítani lehetett, ugyanis nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó csalással próbálta hozni a megfelelő kibocsátási és hatékonysági előírásokat. Egy új generációs belsőégésű motor fejlesztése minden eddiginél időigényesebb és költségesebb projekt. Ráadásul az elmúlt években, több helyről is érkeztek a jelek, miszerint 20-30 éven belül a legtöbb nagyvárosba már nem engednek be belsőégésű járműveket.

A lépéshez maga Elon Musk is gratulált:

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!