Pár napja, a Frankfurt Motor Show előtt leplezte le népautónak szánt tisztán elektromos modelljét a Volkswagen ami az ID.3 nevet kapta. A német konszern 45, 58 és 77 kWh kapacitású akkumulátorokkal árulja ezeket az e-autókat melyek akár 330, 420 és 550 kilométert tudnak megtenni egyetlen töltéssel.

Az alapmodell 147 lóerős teljesítménye mellett megvásárolható egy dinamikusabb változat is ami már 201 lóerő, viszont mindkét esetben a végsebesség 160 km/h-nál korlátozva lett.

Christine Leuderalbert, a Volkswagen elektromos mobilitási részlegének szóvivője szerint hamarosan biztos hogy érkezni fog egy teljesítményspecifikus változat az ID.3 esetében.

Jelenleg csak annyit tudni, hogy az újdonság nagyobb teljesítménnyel és sportosabb megjelenéssel kerülhet a piacra. Sajnos erre a modellre még várnunk kell, ugyanis további fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy a hatótáv ne szenvedje ennek jelentős mértékben a kárát.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/