Hamarosan plug-in hibrid Dacia érkezik

0

Az autógyártók világszerte egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátással kapcsolatos szabályokkal néznek szembe. Emiatt a legtöbb gyártó a környezetbarátabb meghajtást keresi, mint például a plug-in vagy a tisztán elektromos hajtás. A Dacia egyelőre még nem lépett, így büntetést helyeztek kilátásba velük szembe.

Azonban a Bloomberg értesülései szerint, a büntetés elkerülése érekében a márka egy plug-in hibrid SUV gyártásán gondolkodik. Egyelőre még semmi sem biztos, de a lapnak Olivier Murguet, az őket birtokló Renault kereskedelmi igazgatója elárulta: „Nem hinném, hogy a Dacia sokáig a partvonalon maradna a dologban.”

A román gyártónak a Duster modellje a legalkalmasabb arra, hogy elektromos motorokkal és akkumulátorral vértezzék fel. Ne feledjük, hogy a Dacia már dolgozik egy teljesen elektromos versenyautón is! Mindenesetre, a Ranult-Nissan szakértelme és technikája ott van a románok mögött.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!