Az elektromos Volvo teherautók celláinak szállítója a Samsung SDI lesz

0

A Volvo Group és a Samsung SDI egy közös együttműködésről szóló megállapodást írt alá, aminek lényege, hogy a Samsung szállítja az akkucellákat az elektromos Volvo teherautókhoz, de a két cég közösen akkucellák fejlesztésére irányuló munkálatokban is részt vesz majd.

Volvo FL
Volvo FL, mint kukásautó

Ahogyan az akkucellák, úgy a fejlesztési projektek is elsősorban a Volvo elektromos szállítmányozási üzletágát erősítené. Beépíteni pedig lesz mibe, hiszen már létezik a Volvo FL elektromos teherautó, igaz jelenleg még csak elő-szériás kivitelben. A svéd gyártó ígérete szerint egy kisebb flotta már elérhető lesz 2019 második felétől.

Nagy lendület van a Volvónál a nagytestű elektromos járművek tekintetében, hiszen létezik már Volvo elektromos kukásautó, önvezető busz , önvezető teherautó és az FL kamionból is kiadtak egy komolyabb méretű verziót.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

 

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!