Február elején a Tesla kompletten felvásárolta a különböző energiatárolók gyártásával foglalkozó céget, a Maxwell Technologiest amiért közel 214 millió dollárt fizetett Elon Musk cége. Érdemes tudni, hogy a Maxwell palettáján az ultrakondenzátorokról az ipari energiatárolókig számos termék és kapcsolódó szolgás megtalálható. A Maxwell Technologiestnek Németországban, Dél-Koreában, Kínában és az Egyesül Államokban is van telephelye.

Hirdetés

Akkor még csak sejteni lehetett, hogy a Tesla valamire készül. A Maxwell nemrég mutatta be legújabb fejlesztését, a száraz-elektródát. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi 250 Wh/kg-os energiasűrűséget akár 300 Wh/kg fölé emeljék, vagy akár az 500 Wh/kg-ot elérjék. A cég optimista, ugyanis szerintük a jelenlegi akkumulátorok élettartamát már most is meg tudnák duplázni, továbbá az így gyártott aksik teljesen kobalt mentesek lennének.

A CNBC pár napja írt egy cikket, melyben azt állítják, hogy a Fremont-i üzemtől nem messze a Tesla egy “titkos akkumulátor-labort” hozott létre. A hír nem hivatalos, néhány Tesla alkalmazottra hivatkozik az újság, de arra már számítani lehetett mikor a Tesla felvásárolta a Maxwell-t, hogy valami közöset akarnak fejleszteni.

Érthető, hisz a Tesla akkugyártása teljes egészében a Panasonic-tól függ. Április közepén már némi feszültséget is lehetett tapasztalni a Tesla és a Panasonic között mikor eltérően ítélték meg a Gigafactory 1 bővítésének szükséges mértékét. Erre lehet az a válasz, hogy a Tesla igyekszik kifejleszteni a saját technológiáját, mellyel kézbe tudja venni az akkumulátor cellák előállítását.

Ha hihetünk a pletykáknak akkor még idén év vége felé bemutatják a saját akkumulátorukat. Lehet, hogy ezért késik a Tesla Semi Truck is? Igen, ezért késik! Az InsideEVs legutolsó riportja alapján úgy tűnik, hogy a Tesla és a Maxwell közösen fogja gyártani az elektromos autókra szakosodott márka nagyobb modelljeinek az erőforrásait!

Tehát türelmesen várjuk a fejleményeket.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/