2021-ben érkezik a tisztán elektromos Opel Astra

0

Az Opel június elején mutatta be a teljesen elektromos Corsa-t, olyan ütős adatokkal mint az 50 kWh-s akkumulátor, 100 kW (136 LE) elektromos motor és 330 kilométer hatótáv. Továbbá heteken belül itthon is elindulhat az elektromos Opel Corsa-e előrendelése, azonban a kiszállításra 2020 tavaszáig várni kell. A nagyon jól felszerelt Edition változat ára 9.240.000 forint (állami támogatással 7.740.000) a fekete tetős, alufellnis, ledmátrix világítású és a legnagyobb infotainment-et tartalmazó First Edition ára pedig 9.910.000 forint (állami támogatással 8.410.000). Az autóra 5 év/100.000 kilométer garancia vonatkozik, az akkumulátorra pedig nyolc év.

Az Opel nem tétlenkedik, hisz a népszerű európai kompaktjából az Opel Astrából is már a következő generációra készülnek. A következő évtized elejére biztosan megérkezik az Opel Astra L.

A legújabb Astra már a PSA fennhatósága alatt fog készülni, éppen ezért az EMP2 nevű platformara helyezi az Opel az Astra gyártását. A nemrég debütált Grandland X is ezt a padlólemezt kapta, melyből érkezett plug-in hibrid verzió is. Ezek alapján pedig sejteni lehet, hogy az Astra L-ből is épülhet PHEV változat, azonban az Opel itt nem áll meg.

Az Astra történelme során az új L lehet az első melyből tisztán elektromos verzió is készülhet. Ezt az infót pedig maga a gyártó erősítette meg!

Az Astra L gyártása 2021-ben kezdődhet az Opel rüsselsheimi üzemében.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!