Megjelent a Peugeot e-2008 közel 300 kilométeres hatótávval

0

Bizonyára emlékeztek, hogy tavaly szeptember közepén ígért egy nagyot a PSA. A lényeg, hogy 2019-től minden frissített PSA modell elérhető lesz elektromos verzióban is. A közlemény szerint az új autók dedikált padlólemezekre fognak készülni, ezek pedig a CMP és EMP2 platformok lesznek majd. Ezen padlólemezek egyik tulajdonsága, hogy minden ma elérhető hajtásláncot rá tudnak építeni egy gyártósoron belül is, legyen szó belsőégésűről, elektromosról, vagy éppen ezek keverékéről.

Majd rá pár napra bemutattak három plug-in hibrid modellt, később pedig azt nyilatkozták, hogy leállítják a dízelmotorok fejlesztését. Majd szépen eljött a 2019 és az ígéretükhöz híven bemutatták a tisztán elektromos 50 kWh-s aksival szerelt Peugeot 208-at ami WLTP szabvány szerint akár 340 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel. Tegnap pedig érkezett a hír, hogy az akkumulátorokkal sem lesznek gondok, hisz Európában két helyen is gyártani fogják a szükséges aksikat.

Tegnap pedig ismét lépett a Peugeot, hisz először 2013-ban bemutatott 2008-as szubkompakt crossoveréből megérkezett a második generáció. Elektromos hajtással is!

Ez a modell is a PSA csoport CMP platformjára épül. Az új 2008 4,3 méter hosszú, csomagtartójának kapacitása 375 liter. A beltér a 208-ból már jól ismert lehet:

Az új elektromos modell külsőben szinte ugyan az mint a belsőégésű társai. Azonban az üzemanyagtartály és a motor helyett egy 50 kWh-s akkumulátort és egy 101 kW-os 136 lóerős, illetve 260 Nm nyomatékú elektromos motort találhatunk. A Peugeot szerint ezekkel a paraméterekkel közel 313 kilométert tehetünk meg egyetlen töltéssel WLTP szabvány szerint.

Sajnos az AC töltés sebességéről nincs még semmi infónk, de azt tudni, hogy a 100 kW-os DC töltővel közel 30 perc alatt 80%-ra tölthetjük az elektromos 2008-at.

A Peugeot a spanyolországi Vigóban fogja készre szerelni az elektromos újdonságot és még az év végén megkezdődik a modell forgalmazása.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!