A Volkswagen után a Fiat Chrysler csoport is rájött, hogy a sikeres e-autós szereplés egyik kulcsfontosságú eleme egy saját töltőhálózat. A VW is a múlt héten döntött úgy, hogy egy 36 ezer(!) darabos, európai töltőhálózatot kíván létrehozni.

Hirdetés

“A Volkswagen csoport az elektromobilitás gyors áttörésére törekszik és 2025-ig összesen 36.000 töltőpontot telepít. Melyek közül 11.000 darabot saját márkanév alatt helyez üzembe, és mintegy 3000 darabot a nagyvárosokban levő Volkswagen márkakereskedésekhez telepít.”

Az FCA sem ülhet sokáig a babérjain, hiszen hamarosan bemutatásra kerülhet az új elektromos Fiat 500 és a Jeep Renegade plug-in hibrid verziójának bemutatása is.

Éppen ezért két nagy töltőtelepítő és üzemeltető céggel is megállapodtak: ezek pedig az ENEL X és az ENGIE. Előbbi Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában fogja a töltőket telepíteni, míg az ENGIE további 14 országban: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Svédország és Svájc.

Bővebben egyelőre csak az olaszországi kivitelezések körüli részletek ismertek. Itt 700 db ENEL töltő került telepítésre az FCA ottani gyáraihoz, irodái és fejlesztőközpontjai dolgozói parkolóiba.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/