20 ezer Nissan e-NV200 járja Európa útjait!

0

A Nissan e-NV200 vitathatatlanul az egyik legpraktikusabb e-autó, tekintve a furgon formát, aminek segítségével a felhasználási területek száma jóval több, mint ami egy átlagos személyautó esetében lehetséges lenne. Ezt csak tovább fokozza az Evalia kivitel, vagyis a 7 személyes kisbusz.

A 40 kWh-s e-NV200 kétszemélyes, furgon verziója nálunk is járt már, amiről Gaben írt egy alaposabb bemutató cikket. De mit mutat a Nissan elektromos haszongépjárműve Európában, ha a számokat nézzük.

Az első, 24 kWh-s verzió 2014-ben lett elérhető a kontinensen, míg a jelenleg is kapható 40 kWh-s kivitel 2018 februárjában. 2014 óta pedig nem kevesebb, mint 20.000 darab került hivatalosan értékesítésre, amivel a Renault Kangoo Z.E. után a második legkelendőbb elektromos haszongépjárművé lépett elő. Ebből a húszezres darabszámból a 40 kWh-s furgon már most 10.000-t mondhat magáénak és még közel sincs szó a modell frissítéséről, vagy kivonásáról, így jó eséllyel növelheti eladási számait a 24 kWh-s verzióhoz képest. Angliában, Olaszországban, Norvégiában és Hollandiában benne van a 10 legnépszerűbb elektromos autóban!

Ezen a népszerűségen csak dobhat, ha esetleg az e-NV200 is megkapja mostanában a Leaf e+ nagyobb, 62 kWh-s akkupakkját!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!