Genfben debütál a Piëch Mark Zero

0

A Piëch Automotive egy új elektromos autós startup vállalkozás, amit a Volkswagen leszármazott Ferdinand Piëch egyik rokona, Toni Piëch alapított. Terveik szerint az alábbi, tisztán elektromos GT tanulmányt hozzák el majd Genfbe:
A pontos technikai részletek egyelőre nem ismertek, de a hangzatos részleteket már beharangozták: 480 km WLTP hatótáv és egy rejtélyes, 5 perc alatt feltölthető akkumulátorról szólnak a híresztelések.
További információk a genfi premier után várhatók, de az akkumulátorról már most azt mondják, hogy nem igényel aktív hűtést, ezért a pakk tömege is kisebb lesz a ma átlagosnak mondhatótól. Ha már tömeg, az autó súlya 1800 kg körül várható.
Hajtáslánc szempontjából 3 elektromos motor lesz az autóban, ezekkel 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, míg a végsebesség 250 km/h lesz. Az első tengelyre telepítendő, aszinkron motor 150 kW, míg a hátsó tengelyen lakó két, szinkronmotor egyenként további 150 kW teljesítményt hoz.
A gyártáshoz már partnerük is van, valamint terveznek egy 4 üléses sportautó és egy SUV kivitelű modellt is gyártani.

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!