A Tesla Model 3 egyik nagy ígérete a kezdetek óta az, hogy lesz belőle egy 35ezer dolláros alapmodell, aminek valóban ennyi az ára, bármiféle állami ösztönző beleszámolása nélkül. A típus 2017-es bemutatásakor azt mondta Elon Musk a részvényeseknek, hogy ez a terv 2018 közepére teljesülhet is.
Havonta érkeztek hírek, hogy éppen hol tart a közeledés ehhez az árhoz. Az utolsó hírek nagyjából fél évről szóltak és az ehhez tartozó “menetrend” is már fent volt a gyártó oldalán, valamint a konfigurátorban. Az árakat valószínűleg az akkupakk méretének csökkentésével és a beltérben használt anyagok lecserélésével tudná lejjebb vinni a Tesla.

Még februárban írta ki Twitter csatornájára Elon Musk, hogy a Model 3 kezdőára már most is gyakorlatilag 35ezer dollár. De azért ehhez tudni kell, hogy szerinte a jelenlegi, 42ezer dolláros alapárból levonandó a 8000 dolláros állami támogatás és a jövőbeni, benzinre költendő pénz.

Ezek az infók és utalások kerültek törlésre az USA-béli weboldalról, valamint az online konfigurátorból. A történésekre nem kívánt reagálni a Tesla szóvivője.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/