A BMW-nek a 7-es sorozatából jelenleg csak plug-in hibrid verziót vásárolhatunk, mely nemrég újult meg. Azonban mindenki sejthette, hogy ez nem marad így. Valamit ki kell találni a bajoroknak, hogy be tudják hozni a lemaradásukat. És csak idő kérdése volt, hogy megjelenjenek a tisztán elektromos-meghajtású csúcsmodellekről szóló hírek.

A BMW Blog szellőztette meg, hogy a bajor gyártó már megkezdte a munkálatokat, melyek középpontjában egy tisztán elektromos-meghajtású limuzin áll. Ez pedig a 7-es sorozat tisztán elektromos változata lesz, ami az i7 nevet fogja viselni. Azonban egy kicsit várnunk kell rá, egészen pontosan 2022-ben kerülhet hivatalosan is a piacra a tisztán elektromos modell. Részletek még sajnos nem derültek ki, de annyit tudni, hogy a gyártó felhasználná a Formula E sorozatban megszerzett tudását és tapasztalatát.

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor WLTP szabvány szerint mérve 600 kilométer megtételére képes limuzint dobhatnak piacra a bajorok. Teljesítmény terén pedig 650 lóerőt emlegetnek, riválisnak pedig a Tesla Model S-t állítják be.

Bár 2022-re ki tudja, hogy hol lesz a Tesla a Model S-el?! Ha hozzászólnál akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/