Újabb árcsökkenés a Tesla Model 3-nál

0

A január eleji, 2000 dolláros árcsökkentés után a napokban újabb 1100 dollárral mutat kevesebbet az árcédula. Az árak csökkentése mögött nagy valószínűséggel az áll, hogy az Egyesült Államokban eredetileg 7500 dollár mértékű e-auós támogatást először 3750 dollárra csökkentették, de hamarosan meg is szüntetik majd azt. Így tehát az látható, hogy a Model 3 ára egy hónap alatt 3100 dollárral csökkent, ami 280 Ft-os dollárral számolva 868 000 Ft.

Ha nagyon akarjuk, akkor beleláthatjuk az árakba azt is, hogy itt van a 35 ezer dolláros Tesla Model 3 már most, hiszen a típus alapára 42 900 dollár, amiből ha levonjuk a közel 4000 dolláros támogatást és az jövőben benzinre elköltendő pénzt, gyakorlatilag megvan a 35 000 dollár.
Elon Musk is hasonlóan számolt, amikor Twitteren megosztotta az alábbi bejegyzését:

Több kommentelő is nehezményezte, hogy a Tesla oldalán már ezekkel az opciókkal számol a konfigurátor, így nem a valós ár látható ott:


Látható tehát, hogy a Tesla szép lassan valóban csökkenti a Model 3 árait, talán a valóban 35ezer dolláros kezdőárra sem kell majd éveket várni.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!