Ezúttal egy igencsak extrém hideg terepen tesztelik az érkező Ceed kombi verzióját!

Sokan nem bíznak meg ma még a tisztán elektromos autók hatótávjában és a töltők megfelelő használhatóságában, ám mégis zöldek szeretnének lenni, vagy akár csak városi környezetben nulla benzinfogyasztással haladni. Nekik készülnek a plug-in hibridek és mivel a Kia Ceed Sportwagonból ilyen kivitel is lesz, így mindenképpen szeretnénk beszámolni róla! A fotók több külföldi oldalon is megjelentek, mi az Insideevs segítségét kértük a fotók ügyében:

Igaz, most még csak takargatott formában, hiszen a gyártó még csak próbálgatja, mit bír a 8,9 kWh-s akkucsomaggal felszerelt újdonság téli környezetben.Hajtáslánc tekintetében szinte biztosan a Kia Niro plug-in hibridjének a technikája lesz itt is felfedezhető, amivel az előzetes információk szerint közel 42 km-es (EPA) tisztán elektromos hatótáv érhető majd el. A belsőégésű motor egy 1,6 literes benzines erőforrás lesz (104 LE, 147 Nm), amit kiegészít a 44 kW (60LE) teljesítményű elektromos motor. A rendszer összteljesítménye 139 LE lesz, 265 Nm nyomatékkal.

A külsőt illetően is van pár információnk, hiszen az autó hosszúsága 4,355 méter, szélessége 1,805 méter, magassága pedig 1535 méter lesz. A csomagtartó alapból hozza a 324 litert. ha minden jól megy, az autó fedetlen formában a szeptemberi Frankfurt Auto Show-n mutatja meg magát!