50 felett az átadott Ionity töltők száma Európában

0

Lenyűgöző teljesítményt mutat az átadott Ionity töltők száma a kontinensen, hiszen 8 hónap alatt 51 darabnál jár az átadott töltők száma és további 43 már építés alatt áll.  A végső szám pedig 400 darab töltőállomás. A lenti térkép alapján látható, hogy már működő Ionity töltők vannak Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Dániában, Norvégiában, Olaszországban és Liechtensteinben.

Az Ionity egy új, német autógyártókból álló konzorcium, ami gyorstöltő-hálózatot épít! A projekt megvalósításában a BMW Csoport, Daimler AG, Volkswagen Csoport és a Ford vesz részt, de várják más autógyártók jelentkezését is. Az évtized végére elérnék a célul kitűzött 400 darabot. Ez lenne az “első ütem”, majd tovább bővítenék a hálózatot. A töltőket bármelyik autógyártó ügyfele használhatja, olyan autók esetében amely támogatja a CCS töltési szabványt. Az autógyártók 350kW-s teljesítménnyel terveznek minden egyes töltőnél!

A töltőket a Shell, OMV, Tank & Rast és a Circle K üzemanyagtöltő állomásokon tervezik kialakítani. Magyarországon több mint valószínű, hogy az OMV fogja képviselni a projektet. A térképen jól látható, hogy ez a hálózat közel azonos lesz a Tesla Supercharger hálózattal, és a távolsági utazások lehetővé tételére összpontosítanak. A legtöbb állomás először 150 kW-os teljesítménnyel kerül beüzemelésre, majd akár 350 kW-os teljesítményre is lehet őket növelni. A CCS szabványnak köszönhetően pedig a legtöbb EU-s autóval kompatibilisek lesznek.

Európa, azon belül Magyarországot érdemes megnézni.

Bár az első németországi állomás esetében még Tritium töltők kerültek kihelyezésre, a bevezető időszak vége után mégis az ABB lett a nyerő.Ez azt jelenti, hogy a jövőben egyre inkább az ABB töltőivel találkozhatunk majd, ha esetleg utunk egy Ionity töltőállomásra vezet minket.

Összehasonlításként láthatjuk, hogy testvérprojektje, az Electrify America az Egyesült Államokban jóval több telepített töltőnél jár, a tervezett darabszám pedig 500.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!