A Volvo teljesítmény-orientált márkája, ami elektromos meghajtású modellekkel fog operálni, hamarosan bemutatja a Polestar 2-t, amit már megjelenésétől fogva a tesla Model 3 kihívójának neveznek.

Hirdetés

A Polestar márka 2 évvel ezelőtt indult el külön márkaként és kezdetben nem is jósoltak neki nagy jövőt, de ahogy telik az idő, egyre inkább bizonyosodik be az elektromos meghajtásról, hogy bizony ez lesz a jövő útja. Az első Polestar modell még csak egy plug-in hibrid, de a Polestar 2 már tisztán elektromosként fogja felszakítani az aszfaltot! Amit eddig tudunk róla:
– A Polestar és a Volvo Car Group első tisztán elektromos autója
– Nagyjából 482 km hatótáv
– 400 LE teljesítmény
– 4 ajtós, fastback karosszéria
– A típusban debütál a Google Android HMI a világon elsőként, ami tulajdonképpen a Google-Assistant autós megfelelője
– A tesla Model 3 ársávjában fog mozogni
– Csak feliratkozás módon elérhető

Egy szivárogtatásnak köszönhetően pedig a már említett Google Android HMI felületére is betekintést nyerhetünk. Maga az autó is egy Android-alapú központi rendszerrel lesz felvértezve, így egy okostelefonhoz hasonlóan OTA (vezeték nélküli módon) kapja meg a frissítéseket és folyamatos internetkapcsolattal fog rendelkezni. Telepíthetünk az autó központi rendszerére majd olyan appokat, szolgáltatásokat, mint a Google Maps és a Google Assistant, forgalmi adatok, természetesen az autóra szabva.

[vc_gallery interval=”3″ images=”54916,54917,54918,54919″ img_size=”full”]