Megnyitotta első üzletét Kínában a Byton

0

Egyre több kínai e-autós startup mondhatja el magáról, hogy komoly alapokkal rendelkezik már és elkezdhetik gyakorlatban is építeni saját márkájukat.

Az egyik ilyen nagy startup a NIO, akik közel fél év alatt eladtak 10ezer ES8-as SUV-t és ez még csak a kezdet, hiszen hamarosan érkezik a sikermodell kis testvére, az ES6.
De a másik nagy kínai húzónév, a BYTON is serényen dolgozik saját márkáján 2016 óta. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a NIO mellett ők is bejelentkeztek saját üzlethálózatukkal, ami a „BYTON Place” nevet kapta! Első üzletüket pedig Sanghajban nyitották meg ma, amiről január 9-én beszéltek a CES-en az alapítók!

 

Lesz második üzletnyitás is még ebben az évben, szintén a kínai Chongqing városában. Ezekben a boltokban különböző szolgáltatásokat és magát az autót is itt lehet megrendelni, valamint kiszállítások menete itt is követhető. A BYTON Service Centerekben pedig a kész autókat lehet átvenni.A BYTON a tervek szerint összesen 25-30 ilyen üzletet szeretne nyitni, csak Kínában, ráadásul 2019 végig! Az igyekezet nem véletlen, hiszen első elektromos SUV-juk, az M-Byte is addigra kerülhet gyártásba. Viszont a sorozatgyártásra érett modell már nyáron, júniusban bemutatásra kerülhet. Az első kiszállításokig azonban 2020 3. negyedévéig kell várnia a vásárlóknak. Első körben Kína és az USA kaphatnak az autókból, Európa csak utánuk.

Az M-Byte padlólemezében alapból egy 71 kWh-s akkucsomag lesz, amivel a gyártó szerint az autó 400 km-t fog tudni elmenni, az ára pedig 45000 dollár körül várható majd.
Értesülések szerint azonban egy komolyabb, 90 kWh-s kiszerelés is a látómezőben van, 520 km hatótávval. Ennek ára azonban még nem ismert.
Az autót a tervek szerint tehát ezekben a Byton üzletekben is meg lehet majd rendelni, valamint a márka saját alkalmazásában is lesz erre mód, ráadásul foglaló befizetése nélkül!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!