Még decemberben találgattuk, hogy az addig adatok alapján tudja-e hozni a NIO a tízeres eladási számot az év végére!

Nos, örömmel jelenthetjük, hogy igen, sikerült nekik. A kínai gyártó ugyanis decemberben 3318 darabot értékesített a tisztán elektromos SUV-ból. Novemberben jártak 8030 darabnál, így 2019 január 1-re kijelenthető, hogy a NIO 11348 darab ES8-as járművet tudott eladni, ami igazán impozáns adat, tekintve, hogy 2018 nyarán indultak csak el pályájukon. Az alábbi, Insideevs-által készített grafikonon kiválóan látható a fejlődés:

A 7 üléses ES8 ráadásul csak a kezdet, 2019 júniusában jön a kisebb, 5 személyes ES6, ami valószínűleg kedvezőbb áron lesz kapható, így abból még többet fog tudni eladni a NIO!
William Li alapító és elnök így nyilatkozott a hír kapcsán:
“A 11 348 darab kiszállított ES8-al teljesítettük célkitűzésünket az első naptári évre, mint nyilvános cég. 2018 mérföldkő volt számunkra, hiszen több, mint 11 ezer ES8 került legyártásra és kiszállításra, valamint útjára indítottuk az ES6 5 üléses prémium minőségű SUV-t, a 2018 decemberi NIO Day rendezvényen. Továbbá folytatjuk a megkezdett piacszerzést, prémium minőségű termékeinkkel, valamint szolgáltatásainkkal, valamint rendszereink hatékonyságának növelésével.”