Készül a Mercedes-Benz EQB

0

A modell alapjait a hamarosan érkező GLB adja majd, amiből a belsőégésű motorral szerelt verzión kívül lesz plug-in hibrid, valamint tisztán elektromos verzió is.

A GLB modell bevezetése már folyamatban van, belső berkekben az X247 kódnéven fut az autó, ami a legújabb értesülések szerint különböző hajtásláncokkal lesz szerelve.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Ez tehát azt jelenti, hogy az autóból lesz benzines, dízel, plug-in hibrid és tisztán elektromos kiadás is. Utóbbi várhatóan Mercedes-benz EQB néven fog bemutatkozni a nagyközönségnek. Az újdonsággal közvetlen konkurenciát kívánnak állítani az Audi Q3, BMW X1 és Lexus NX modelleknek.
A GLB modell érkezése idénre, míg az elektromos verziók csupán 2020-ra várhatók. Az alábbi képen egy közelítőleg pontos renderfotó látható:

Az autó kívülről saját dizájnelemekkel fogja felhívni a figyelmet arra, hogy ő egy EQB modell, többek között az első és hátsó elemekkel, valamint egyedi felnikkel. Belülről az A-osztályban is már megjelent új-generációs MBUX operációs rendszerrel találkozhat majd a vásárló, amit egyrészt beszéddel, másrészt pedig érintőkijelzők segítségével irányíthat.
Hatótáv tekintetében 500 km lesz a várható, de egyelőre ez még vastagon találgatás.

A plug-in hibrid várhatóan GLB EQ Power néven futhat be, nagyjából 100 km tisztán elektromos hatótávval és egy 2.0 liter benzines erőforrással. A jármű várhatóan összkerékhajtású lesz, tehát az első és a hátsó tengely is hajtott. Mivel az akkumulátor a padlólemezben kerül elhelyezésre, így várhatóan a csomagtartó mérete ugyanakkora lesz, mint a belsőégésű társainak.

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Mercedes-Benz és a Smart világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Mercedes-Benz, Smart Elektromos és Plug-in hibrid autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!