Elindultak Európa felé hódító útjukra a Tesla Model 3-ak

0

Kereken egy hónapja, hogy beszámoltunk arról a nagyszerű hírről, hogy heti 3000 Model 3 érkezik majd Európába. Már ekkor tudtuk, hogy az első példányok februárban érkeznek meg az öreg kontinensre. Így is lesz! Manapság az internet segítségével minden hír, minden kép egyből eljut mindenhova.

Így volt akkor is mikor néhány napja ABigFalconRocket user postolt egy képet a Reddit-en, ahol már felsorakozva álltak az európai utakra szánt hármas modellek a gyár udvarán.

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

Majd pedig újabb kémek jelentették, hogy a keskeny, hosszú európai rendszámtábla tartóval rendelkező modellek elindultak San Francisco felé egy alaposan felpakolt tréleren. A cél pedig San Francisco-öböl kikötőjének a 80-as dokkja volt. Ahonnan egy méretes „RoRo” úsztatja át a legkisebb Teslákat Európába.

Időközben sikerült a teslamotorsclub.com fórum tagjainak kideríteni, hogy a Teslákat a GLOVIS CAPTAIN majdnem 200 méter hosszú és 32 méter széles RoRo autószállító hajóra gurítják fel a saját kerekükön. Ez mind újdonság a Teslától, ugyanis a Model S és X esetében az EU vámok elkerülése miatt három darabban érkeztek a modellek Tilburgba, ahol az összeszerelés után kerültek a közútra.

A Model 3 sokkal nagyobb példányszámban eladott e-autó lesz, ezért itt minden idő számít. Itt jött képbe a Roll-on/Roll-off – lehajtó/felhajtó típusú autószállító hajó is, melyre teljesen menetkészen önerőből hajtanak fel az autók.

GLOVIS CAPTAIN közel valós időben követhető a marinetraffic.com oldalon. A lenti képen jól látni, hogy az autószállító 2019-01-11-én 3:28 (UTC) perckor (magyari idő szerint 4:28) ért be a kikötőbe és azóta ott áll(t) egy helyben. Egészen eddig!

Ide kattintva élőben követhető a hajó útja!

Elindult!

A tervek szerint 2019-01-20-án ér Panamába, ahonnan a Panamai Csatornát átszelve meg sem áll Belgiumig. Zeebrugge-ben hatalmas átszervezések voltak az elmúlt hetekben: „Ezen információk tudatában sejthető, hogy rendkívül sikeres autó lesz kontinensünkön is a Model 3, amiből ha minden igaz, heti 3000 darabot kíván behajóztatni a Tesla, méghozzá egy belgiumi kikötőbe, aminek tényéről a kikötő irányításával megbízott vállalat egyik alkalmazottja közölt információkat. Az International Car Operators (ICO) egy kikötői felügyeletet és szállítmányozást szervező vállalat a belgiumi Zeebrugge-ben. A Model 3 már partra érése előtt munkahelyeket teremt ennél a cégnél is, nagyjából 100 új pozícióval, amikre már keresik az embereket a cég weboldalán.”

A teljes út körülbelül kettő, de inkább három hétig tart!

Már nagyon várjuk az első példányokat!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!