A Ford konzultációba kezdett szakszervezeti partnereivel és egyéb érintettekkel egy átfogó átalakítási stratégia megvalósításával kapcsolatban, melynek célja a Ford márka erősítése és a fenntarthatóan nyereséges üzletmenet kialakítása Európában.

E stratégia jegyében – ami részét képezi a vállalat szélesebb, globális „Smart vehicles for a smart world” jövőképének – a Ford megkülönböztetett járműveket kínál majd, amelyeket úgy terveznek, hogy a Ford-vásárlók erősebben kötődjenek a márkához. „Határozott intézkedéseket vezetünk be a Ford európai tevékenységének átalakítása érdekében,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke. „Befektetünk azokba a járművekbe, szolgáltatásokba és szegmensekbe, amelyek a leginkább elősegítik a hosszú távon fenntarthatóan nyereséges működést, értéket teremtve ezzel minden érintett részére, illetve érzelmeket keltő járműveket kínálva vásárlóink számára.”

[ads_pro_ad_space id=”10″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]

A jövőbeni működés áttervezése

A Ford három, vásárló-központú divízióba (haszongépjármű, személygépjármű és import) szervezi át tevékenységét Európában, amelyeknél világosan meghatározza a célokat és az azokra kijelölt szervezeteket. Az új működési modell lehetővé teszi majd a vállalat számára a gyorsabb, és a vásárlói igényekhez igazodó döntéshozatalt.

Haszongépjárművek: A Ford tovább erősíti Európában piacvezető pozícióját a haszongépjárművek terén az okos járművek, szolgáltatások és partnerségek jól integrált kínálata révén, amelyek életre szóló értéket nyújtanak a vásárlók számára.

Személygépjárművek: a Ford a márka minőségen, innováción és élvezetes vezetést megtestesítő örökségén alapuló, célzottabb termékpalettát alakít ki az Európában gyártott személygépjárművekből azzal a céllal, hogy a sportos és haladó szellemű modellek révén érzelmi kötődést alakítson ki vásárlóiban.

A vadonatúj Ford Focustól kezdve minden Ford modellből lesz majd elektromos hajtású változat. Ez egyaránt érvényes az új modellekre és a meglévő modellek friss változataira. A Fiestától a Transitig minden modellből rendelhető lesz mild hibrid, full hibrid, hálózatról tölthető hibrid vagy tisztán elektromos hajtású változat is, ezáltal az európai vásárlók számára elérhető egyik legimpozánsabb elektromos modellkínálatot biztosítjuk.

Importált járművek: Az Európába importált járművek palettája magában foglalja a Ford-hagyományokra építkező, ikonikus modelleket, például a Mustangot, az Edge-et, valamint egy áprilisban bemutatásra kerülő, új SUV-t, illetve a 2020-ban érkező, a vadonatúj Mustang által ihletett, tisztán elektromos hajtású nagy teljesítményű modellt is.

Továbbá a Ford Motor Company vezérigazgatója, Jim Hackett elmondta, hogy érkezik az elektromos F-150 és a Mustang is!

[ads_pro_ad_space id=”6″ max_width=”” delay=”” padding_top=”” attachment=”” crop=”” if_empty=”” custom_image=”” powered=”” show_ids=””][/ads_pro_ad_space]