Infiniti Prototype 10 – a teljesen elektromos tanulmány

0

Nagyon úgy tűnik, hogy az Infiniti tényleg komolyan gondolja az elektromos autózást. Még év elején arról írtunk, hogy a Nissan prémiummárkája hamarosan csak és kizárólag elektromos meghajtású autókat fog gyártani, majd február elején Carlos Ghosn a Renault-Nissan-Mitsubishi vezérigazgatója megerősítette, hogy a következő években több darab tisztán elektromos modell érkezhet a Nissan-tól és az Infiniti-től.

Pár napja pedig a gyártó által kiadott közleményben arról árulkodnak, hogy augusztus 23-án mutatják be teljesítményspecifikus tanulmányukat, mely elektromos meghajtással büszkélkedhet. Ez a tanulmány elkészítése pedig egyértelmű jele annak, hogy mire is készül a jövőben az Infiniti.

Nos, a modellt bemutatták és a moduláris felépítésnek köszönhetően többféle elektromos hajtáslánc is szóba jöhet a legújabb tanulmány autójukban. Tavaly a Prototype 9-el egy modern köntösbe bújtatott 1930-as veterán versenyautót hoztak vissza a jelenbe, idén pedig a Prototype 10-el az autó nem a múlt, hanem a jövő felé kacsingat.

Az Infiniti közlése szerint amíg a legtöbb mai autót úgy építik meg a gyártók, hogy közben a belsőégésű motorok helyigényét és elhelyezkedését tartják szem előtt, addig ők a jövő trendjeit szem előtt tartva már teljes egészében az elektromos hajtásláncra koncentrálnak. Ezzel a lépéssel pedig jól szemléltetik, hogy szerintük milyen formát önthetnek a jövőbeli elektromos modellek.

A Prototype 10 meglepő formavilágával a gyártó nem titkolt szándéka volt az elektromos hajtáslánc által kínált szédületes gyorsulás vizuális szemléltetése. A gyorsulásra specializálódott mellekhez hasonlóan itt is egy minimalista kivitelezésű utastérrel találkozhatunk amiben csak a vezetőnek jut hely. Az utasoldal helyén pedig egy méretes ventilátor kapott helyet, mely az akkumulátor és a villanymotor hűtését hivatott szolgálni, legalábbis elméleti szinten, hiszen az Infiniti külön hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban csak egy designtanulmányról van szó, vagyis a karosszéria alatt gyakorlatilag semmi sem található. Ez nem azt jelenti, hogy a jövő Infiniti modelljei együléses, tető nélküli speedsterek lesznek. Azonban több olyan stílusjegyeket is felvonultat, amik a következő modellekben is helyet kaphatnak.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]