Elektromos hajtásláncra vált az Infiniti

0

A Nissan prémiummárkája hamarosan csak és kizárólag elektromos meghajtású autókat fog kínálni az ügyfeleinek!

Erről a Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa nyilatkozott a detroiti Automotive News World Congress-en, ahol az is kiderült, hogy pontosan milyen hajtásláncok érkezésére kell számítanunk 2021-től.

Kétféle hajtáslánccal fognak forgalomba kerülni az új Infiniti modellek. Az egyik már jól ismert tisztán elektromos meghajtás, a másik pedig egy hatótávnövelő, villanymotor-meghajtású technológia ami az ePower nevet fogja viselni.

Az ePower nem sorolható a plug-in hibrid kategóriába. Ugyan helyet kap egy kis benzinmotor az autóban, de ez csak az akkumulátor újratöltéséről gondoskodik. Akárcsak a BMW i3 REX esetében.

Saikawa reményei szerint 2025-re az értékesített Infiniti modellek fele tisztán elektromos vagy ePower meghajtású lehet. Azok viszont, akik a QX80 akkumulátoros változatára várnak, csalódni fognak, ugyanis a vezető szerint elképzelhető, hogy az SUV kimarad az elektromos „átalakításból”. Továbbá a vállalat nem titkolt célja, hogy felzárkózzon az Audi, BMW, Mercedes, Volvo és Jaguar ötöshöz, akik már korábban bejelentették az elektromos hajtáslánc alkalmazása köré épülő nagyszabású terveiket.

[ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz az „Elektromos autó tippek és kérdések„ Facebook csoportunkhoz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”][ult_createlink title=”Légy Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!