Tisztán elektromos tanulmányt villantott az Opel

0

Az Opel közel egy éve tagja a PSA csoportnak, ennek apropójaként pedig úgy döntöttek, hogy megmutatják, hogyan látják a jövő Corsáit, Astráit és Insigniáit. Ezeket az új stílusnyelvezetet egy 2018 végén bemutatásra kerülő modellen szemlélteti a gyártó, mely a GT X Experimental nevet kapta.

Szemből nézve az Opel modelljeinél megtalálható az „Opel Compass” kialakítás, amely az Opel-logó négy oldalán kialakított tengelyekből áll. Ehhez jön még hozzá az új tervezésű LED fényszórópáros, a számos kamera és szenzor, és meg is kapjuk a végeredményt, amely egy fiatalos, modern és a jelenleginél sportosabb megjelenés.

Eddig az Opel még nem osztott meg semmi technikai jellegű információt az autóról, de az biztosra vehető, hogy teljes egészében egy elektromos-meghajtást kaphat. Ugyanis a videóban 0:37-nél láthatjuk, hogy még 476 kilométer tehető meg akkumulátorról. Továbbá az is tisztán látható a videón, hogy a töltöttség sem maximumon áll, így elképzelhető, hogy a GT X Experimental ennél nagyobb táv megtételére is képes lehet.

Mindenesetre 2020-ban debütáló Astra már az új stílusjegyeket használhatja, ezen kívül pedig a tisztán elektromos Opel Corsa is előbb érkezhet mint azt gondolnánk, ugyanis már tesztelik a modellt.

[vc_video link=”https://youtu.be/lG8h0ITfQmE” align=”center”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!