Újabb taggal bővül az EQ-család: az pedig a Smart lesz

0

A Daimler készen áll, hogy elindítsa új termékcsaládját a tisztán elektromos meghajtás jegyében, erről szól az EQ-sorozat. Ebbe a sorozatba emeli át a német vállalat az elektromos Smart típusokat hamarosan.

Kicsit borult most a menetrend a Daimler háza táján, hiszen az EQC (cikkeink róla ITT, ITT és ITT) elektromos SUV lett volna az első tagja az EQ-sorozatnak. Ám megérkezett a bejelentés, az elektromos Smart mostantól Smart EQ néven fut hivatalosan. A változásról Dr. Anette Winkler (Smart CEO) beszélt:
“A Smart elektromos, innovatív, intelligens és teljesen egyedi, más szavakkal ‘Smart EQ fortwo és ‘Smart EQ forfour’. Ezzel a két autóval mutatjuk be az új EQ termékcsalád képességeit, ami a Mercedes-Benz kezei közül kerül ki a városi utakra, bemutatva mennyire vidám dolog tud lenni az elektromos mobilitás.”

A nagy bejelentés megerősítésére a Daimler egy új, különleges kiadást is tartogat a vásárlóknak, ez lesz a “nightsky” kiadás.

A legjobb újítás mégsem a külsőben rejlik majd, hanem a lemezek alatt, mindkét variáns kap ugyanis egy 22kW-os fedélzeti töltőt. 2018 májusától fog elérhetővé válni ez az opció az extra-listán.

A Daimler továbbá elérhetővé fog tenni az autókhoz egy okostelefon alkalmazást is, “smart EQ control” néven, a megjelenés ideje pedig 2018 közepe. Az app össze lesz kötve a Daimler “ready-to-share” autómegosztó-szolgáltatásával. Ha előfizetünk a “ready-to-share” csomagra, ami magában foglalja például a kulcs nélküli indítást, a tulajdonosok meg is oszthatják autójukat az app segítségével.

Főbb funkciói pedig ezek lesznek:
– Connect: lehetőségünk lesz csatlakozni távolról az autó on-board komputeréhez, lekérve az autó aktuális állapotát okostelefonon. Olyan tulajdonságokat kérdezhetünk majd le így, mint a töltés állapota, rendelkezésre álló hatótáv és például az abroncsok nyomása.
– Control: elsőnek a klímapanel szabályozhatósága fog megjelenni az alkalmazásban, de a későbbiekben további lehetőségekkel bővülhet ez a menüpont.
– Comfort: push notifikációk küldése a vezetőnek. Ilyen értesítés lehet például, ha alacsony szintre esik a töltöttség. Ide is további témájú üzenetek lehetnek bekonfigurálva majd.

Forrás: electrec.co

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]