Mercedes-Benz – 3 kontinens 6 üzemében gyártja majd elektromos modelljeit

0

Már nem csak koncepció autókat és sajtóközleményeket olvashatunk és hallhatunk a Mercedes-Benztől, hanem részletesen is bemutatta a tervét, hogy mégis hogyan képzeli el az elektromos autózás jövőjét. Azaz a „Switch to EQ” szlogenjét. Aminek az első fecskéje már 2019-től kapható lesz!

Ha úgy vesszük, a Daimler volt az első aki a legagresszívebb elektromosítási tervvel rukkolt elő az autógyártók között. 2022-re el szeretnék azt a célt érni, hogy az összes modellből legyen elektromos változat, továbbá intelligens autókkal szeretnék megtölteni a nagyvárosok utcáit. Nagyon úgy néz ki, hogy jó irányban halad e cél megvalósításához a német gyár, ugyanis 3 kontinens 6 üzemében gyárt majd elektromos autókat a Mercedes-Benz.

  • Bréma (Németország) – EQC 2019-től
  • Sindelfingen (Németország) – További luxus EQ osztályok
  • Rastatt (Németország) – EQA kompakt
  • Tuscaloosa (USA) – EQ SUV
  • Beijing (Kína) – EQC, miután a Bémai gyár beindul
  • Hambach (Franciaország) – intelligens ED

A Mercedes 10 milliárd eurót fektetett az elektromos autók fejlesztésébe és töltőállomások kiépítésére, majd további 1.5 milliárd eurót akkumulátor gyárak építésébe.

Az alábbi térképen jól látható, hogy mely országokban található Mercedes-Benz gyár. Ezen kívül, hogy hol fognak elektromos „EQ” autókat illetve akkumulátorokat összeszerelni és gyártani:

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz személyautók gyártásáért felelős termelési vezetője szerint: „Elektromos autóinkat összesen három kontinens hat üzemében gyártjuk majd. Minden piaci szegmensre gondoltunk, ide értve a legkisebb SMART-ot és a legynagyobb SUV-ot is. Az akkumulátorok az e-mobilitás kulcsfontosságú elemei, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeket a saját gyárainkban építsük meg. A Mercedes-Benz elektromos autós kezdeményezése nagyon jó úton halad, globális termelési hálózatunk készen áll az e-mobilitásra. Villamosítjuk a jövőt!”

A Daimler megerősítette, hogy ebben az évben befejeződik a németországi Kamenben működő „második akkumulátorgyár” építése. Az első elektromos modellek gyártása az EQC pedig 2019-től indul.

[vc_video link=”https://youtu.be/AiplVDi1_nM” align=”center”]
[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!